-- Onderhoud je lichaam goed, het is het enige dat je krijgt --

 

Update:

Het onderstaande protocol is momenteel niet actief. 


Covid-19 (Coronavirus)

Om voor zowel de cliënt als de masseur een verantwoorde situatie te bieden, volgt SuuSport Massage de richtlijnen van het RIVM en de adviezen die zijn opgesteld door de beroepsvereniging. Lees hieronder in het hygiëne protocol Covid-19 hoe specifiek binnen de praktijk hier gevolg aan wordt gegeven. 


Hygiëne protocol Covid-19

 1. Heb je nu of in de afgelopen 24 uur een of meer van onderstaande klachten gehad? 
  - loopneus
  - snotteren
  - koorts of verhoging (vanaf 37,5 graden)
  - benauwdheid
  - hoofdpijn
  Blijf dan s.v.p. thuis, voor je eigen veiligheid en die van anderen! Bel (06 384 26 454), app of stuur een mailtje naar info@suusport.nl om de behandeling te annuleren. Dit is geheel kosteloos.
 2. Heb je in de afgelopen 14 dagen:
  - zelf het coronavirus gehad
  - ben je in quarantaine omdat je met iemand in contact bent geweest waarbij corona is vastgesteld
  - ben je met iemand in contact geweest waarbij het vermoeden bestaat dat deze persoon coronavirus heeft
  blijf dan thuis en annuleer kosteloos de afspraak. (zie punt 1) 
 3. Punt 1 en 2 gelden ook voor de masseur! Indien deze situatie zich voordoet, zal de masseur contact met je zoeken via bellen, appen of mailen. Dus check voordat je naar de praktijk komt nog even deze media. Alleen voor deze doeleinden kan de masseur bij het maken van de afspraak om je telefoonnummer en e-mailadres vragen.
 4. Behoor je tot de risicogroep, d.w.z. dat je een verhoogde kans hebt op een ernstig beloop na besmetting, weeg dan voor jezelf af of je een behandeling wilt ontvangen, ondanks dat de masseur zich strikt aan het hygiëne protocol houdt.
 5. Bij binnenkomst, zowel in het gebouw als in de praktijk, draag je een mondkapje. Tijdens de behandeling is dit in overleg.
 6. Op de behandeltafel wordt gewerkt met een papieren onderlegger en gezichtsbescherming dat eenmalig wordt gebruikt. Restanten massageolie op de huid worden verwijderd met een katoenen doek welke op 90 graden wordt gewassen. Tussen de behandelingen door worden de gehele tafel en hoofdsteun grondig schoongemaakt met een desinfecterend schoonmaakmiddel. Neem een eigen kleine handdoek en badhanddoek mee naar de praktijk (alles schoon s.v.p.). Indien gewenst mag je ook een laken/hoeslaken voor op tafel meebrengen. (dit ter vervanging van de papieren onderlegger) Uiteraard kan hier wat olie op komen maar geeft in de meeste gevallen geen blijvende vlekken bij het wassen op dezelfde dag (min. op 60 graden) 
 7. Indien er bij de massagebehandeling hulpmiddelen gebruikt worden (guashasteen, massagecup) zullen deze na de behandeling grondig gedesinfecteerd worden.
 8. Deurklink en meubilair worden na elke behandeling schoongemaakt. De vloer indien daar noodzaak voor is en in ieder geval aan het einde van de werkdag.
 9. De masseur draagt mond- en neusbescherming. 
 10. De massages worden uitgevoerd met handschoenen. Voor het aantrekken van de handschoenen wast de masseur de handen grondig, gedurende minimaal 20 seconden. Na de massagebehandeling worden de handschoenen weggegooid en de handen wederom gewassen.
 11. Je wordt verzocht thuis te douchen voordat je naar de behandeling komt.
 12. Je dient bij aankomst in de hal te wachten. De masseur komt je daar ophalen en zal nogmaals informeren naar klachten etc. Kom op de afgesproken tijd en niet eerder. De behandelingen worden ruim ingepland zodat de kans op wachten minimaal is. 
  Houd de 1,5 m afstand aan indien er nog meer mensen in de hal aanwezig zijn. 
 13. Je wordt verzocht bij aankomst en bij het verlaten van de praktijk je handen te desinfecteren met het daarvoor in de praktijk aanwezige desinfectiemiddel. Er worden geen handen geschud.
 14. Kleding dien je op te hangen/neer te leggen in de 'kleedruimte'. Sieraden, sleutels, telefoon etc. leg je bij je kleding of op de tafel op de speciaal daarvoor bestemde plaats. Deze wordt na gebruik gedesinfecteerd.  
 15. Water om te drinken zal worden aangeboden in wegwerpbekertjes.
 16. Betaling geschiedt bij voorkeur elektronisch d.m.v. de app van je eigen bank. Contant betalen is ook mogelijk; het (wissel)geld wordt op de tafel gelegd zodat handcontact wordt vermeden. Een derde mogelijkheid is dat je een factuur meekrijgt zodat je het bedrag thuis kunt overmaken.
 17. Kom alleen naar de praktijk. De praktijk is dusdanig ingericht dat buiten de massagebehandeling om, de voorgeschreven ruimte gehandhaafd kan worden tussen cliënt en masseur. Met een 3e persoon erbij is dit niet mogelijk. Volg de instructies van de masseur wanneer je in de praktijkruimte bent en stel gerust vragen wanneer dingen onduidelijk zijn. 


Heb je naar je naar aanleiding van het hygiëne protocol nog vragen of zijn er andere onduidelijkheden, laat het me weten. Ik streef naar een manier van werken dat verantwoord is voor zowel cliënt als masseur zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de behandeling.