-- Onderhoud je lichaam goed, het is het enige dat je krijgt --

Behandelingen, tarieven en achtergrondinformatie

Lekker bewegen hoort bij een gezond leefpatroon. En op wat voor niveau dit is, maakt niet uit, als het maar prettig is en blijft. Bij bewegen belast je je spieren en gewrichten maar ook bij zittend werk zijn diverse spieren actief. Des te belangrijker is het om goed voor ze te zorgen. Denk maar aan het welbekende voorbeeld van de auto, deze laat je ook periodiek controleren. Zo zit het ook met spieren. Wacht niet tot er een blessure optreedt maar handel preventief.
 

Tarieven                                             

30 minuten

€ 38,-

45 minuten

€ 50,-

60 minuten

€ 60,-


 


  


Achtergrondinformatie en wanneer niet gemasseerd mag worden

Sportmassage

Sportmassage richt zich vooral op de spieren en niet op een gevoel van ontspanning tijdens de massage. Een sportmassage vindt plaats voor een sportieve inspanning, in de pauze of na de inspanning zodat het doel van de massage is, het voorbereiden van de spieren op de inspanning, het voorkomen van spierblessures en het weer herstellen van de spieren. Maar ook wordt sportmassage toegepast wanneer, door wat voor oorzaak dan ook, er een verhoogde spierspanning is die klachten veroorzaakt.

Door middel van diverse massage technieken wordt de doorbloeding in de weefsels op gang gebracht en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Knopen (verhardingen) en stijve spieren zullen verdwijnen waardoor er een lokale of algehele ontspanning zal worden ervaren.
Omdat spieren en gewrichten met elkaar samenwerken, heeft de sportmassage een gunstige invloed op het algehele bewegingsapparaat. Daarnaast werkt het positief op de spijsvertering, de hormoonhuishouding en indirect ook op de geest.

Houd er rekening mee dat een sportmassage gevoelig kan zijn, zeker wanneer er zich "knopen" (triggerpoints) in de spieren bevinden. Na de massage kun je een loom gevoel ervaren en de dag erna kunnen de spieren zelfs wat stijf aanvoelen. Geen reden tot paniek, dit is een normale reactie. De dagen daarna zal dit wel moeten verdwijnen en plaatsmaken voor meer soepelheid en ontspanning.

Per persoon is het verschillend maar bij klachten zijn veranderingen vaak pas na 2 a 3 behandelingen merkbaar. Hiervoor is het raadzaam om in het begin de massagebehandelingen kort op elkaar te ontvangen en daarna periodiek voor 'onderhoud'. Denk hierbij aan een behandeling om de 3 tot 6 weken, afhankelijk van hoe de spieren aanvoelen, de mate van belasting en hoe je er zelf in staat. Dit advies geldt zeker ook voor preventieve massagebehandelingen, dus als je klachtenvrij bent en dit zo wilt houden.
 

Triggerpointmassage

Myofasciale pijn is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak van pijn in het bewegingsapparaat.
MYO betekent spier en fascia betekent vlies. Myofascia is een zacht en soepel vlies dat om spieren of gedeelten van spieren ligt. Een kleine verandering in de myofascia kan al een enorme belasting van andere delen in het lichaam veroorzaken.
Triggerpoint zijn hypergevoelige kleine delen van de spier die a.h.w. verkrampt zijn. Deze triggerpoints ontstaan door problematiek op het niveau van de spiervliezen. Stress, overbelasting van de spier, verkeerde houding en slechte voeding kunnen o.a. de oorzaak zijn van spiervliesverhardingen waardoor zenuwen en bloedvaten afgekneld worden. Hierdoor krijgt de spier zelf en ook zijn omgeving te maken met verminderde doorbloeding en functiestoornissen. Regelmatig kan het voorkomen dat triggerpoints in andere (voorspelbare) gebieden (zones) pijn veroorzaken terwijl de triggerpoints zelf (nog) niet pijnlijk zijn. Als voorbeeld: triggerpoint aan rechterzijde nek, veroorzaakt klachten in rechter arm/hand.

Als triggerpoints de oorzaak zijn van uw klachten, dient u ze te laten behandelen om van uw pijnklachten af te komen. Uit zichzelf zullen deze triggerpoints helaas niet verdwijnen. Tijdens zo'n triggerpointbehandeling zoek ik in de betreffende spieren de triggers op waarna ik deze d.m.v. een drukpuntmassage ga behandelen. Zodra ik de spier voel ontspannen, verhoog ik de druk op het betreffende triggerpoint tot de pijn of gevoeligheidsprikkel grotendeels verminderd is. Om de spier verder te laten ontspannen en de plaatselijke doorbloeding te verbeteren, herhaal ik de drukpuntmassage nog 1 a 2 keer.

Resultaten geven aan dat pijnklachten binnen 2 a 3 behandelingen fors kunnen reduceren en zelfs verdwenen kunnen zijn.

 

Ontspanningsmassage

We leven momenteel in een hectische tijd waarin er veel van ons gevraagd wordt. Wat is het dan heerlijk om helemaal tot rust te kunnen komen en niets te hoeven en te moeten...

De ontspanningsmassage bij SuuSport is dan het ideale cadeau voor jezelf en ook om iemand mee te verrassen! Door middel van lange rustige strijkbewegingen worden de huid, onderliggende weefsels en spieren gestimuleerd en geactiveerd waardoor een betere doorbloeding ontstaat. Vermoeidheid en oppervlakkige spanning krijgen hierdoor kans om te verdwijnen. Tevens werkt het ontslakkend doordat vrijgekomen afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

In mijn ontspanningsmassages heb ik technieken uit de Hawaiaanse Lomi Lomi Massage geïntegreerd waardoor er een diep relaxerende werking ontstaat zodat zowel lichaam als geest tot rust kunnen komen.

 

 

Guasha

Guasha is een schraaptechniek afkomstig uit China dat uitgevoerd wordt met een jade steen of een porseleinen lepel nadat een speciale kruidenolie op de huid is aangebracht. Deze olie zorgt ervoor dat de huid niet beschadigt tijdens de behandeling en dat de afvalstoffen sneller vrijkomen. Indien er blokkades zijn in het lichaam, zullen op die plaatsen rode plekken ontstaan in de huid. Binnen 12 uur na de behandeling kunnen de plekken nog intenser van kleur worden, variërend van rood tot paars/zwart. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis.

Deze plekken verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen na de behandeling. Direct na de behandeling start het genezingsproces en het oorspronkelijke probleem kan direct al minder voelbaar zijn.
Doordat de behandeling gelijktijdig inwerkt op huid,
lymfesysteem, bindweefsel, botvlies, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem, is het een heel krachtige behandeling waarbij ook het energieniveau vaak met sprongen omhoog gaat.
De afvalstoffen raken we kwijt door middel van urine,
ontlasting, zweten maar kan ook door overgeven. De mate waarin je lichaam reageert op dit opruimproces is een indicatie voor de hoeveelheid afvalstoffen die is vrijgekomen.

 

 

Let op: wanneer mag je niet gemasseerd worden?

Contra-indicaties houden in dat er plaatselijk of algeheel niet gemasseerd mag worden.

Absolute algehele contra-indicaties:

 • koorts (vanwege al aanwezig zijnde verhoogde stofwisseling)
 • een zeer slechte algemene gezondheidstoestand (slecht kunnen verwerken van de massageprikkels)
 • uitputting na een sportprestatie (slecht kunnen verwerken van de massageprikkels)
 • te veel pijn
 • tegenzin tegen de massage
 • steenpuist (wegens grote besmettings- en uitbreidingsgevaar)
 • infectieziekten
 • besmettelijke huidziekten

Absolute plaatselijke contra-indicaties:

 • ernstige vaatziekten (hierbij zou een destructie van de vaatwand op kunnen treden)
 • trombose (kans op embolie)
 • ontstekingen (zenuw- of slijmbeursontsteking, lokale infectie: kans op verergering)
 • niet geconsolideerde fracturen (vb net uit gips: verminderde kans op kalkvorming)
 • acute traumata (verwondingen)